петак, 20. децембар 2013.

Lassi

Lassi






Poluostrvo Lassi, koji razdvaja lagunu Koutavos na istoku i veliki Argostolski zaliv na zapadu, omiljeno je i živahno turističko odredište. Po dolasku turizma na Kefaloniju, razvijalo se uzduž zapadne obale poluostrva, od njegovog severnog rta, gde se nalazi slikovit svetionik Sv. Theodorosa pa sve do 11 kilometara udaljenog aerodroma na južnom delu ostrva. Celi pojas je zbog pojave tzv. katavothres i svojevrstan geološki fenomen.


Lassi je omiljen zbog belih i sivih, peskom posutih plaža. Ovdje su mnoge od najljepših plaža Kefalonije: stenama okružena Kalamia, Gradakia, velika i omiljena Makris Yialos (duga plaža), te prekrasna Platis Yialos (široka plaža). Tu je pravi raj, kako za one koji žele na uređenim plažama da uživaju u suncu i kristalno čistom moru, tako i za ljubitelje različitih sportova na vodi. Posebno su uzbudljive večeri u Lassiu. Brojne taverne privlače svojom raznovrsnom ponudom i teško se odupreti se izvrsnim grčkim specijalitetima. Bogatu ponudu dopunjuju živopisni dućani i brojni noćni lokali.


Za aktivnije turiste preporučujemo i pešačenje na brdo Lassi, odakle se pruža prelep pogled na celo poluostrvo i preko zaliva na Lixuri. Naselje Lassi je od aerodroma udaljeno 11 km.






Mapu možete pogledati OVDE


ikonica-mapaKlikom na ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu mape,otvara se prozor sa opcijama promena tipa mape koji želite. Na mestu koje ste tražili, pored naziva stoji link „Directions“. Klikom na taj link otvara se prozor u koji možete uneti destinaciju gde se nalazite, a onda ce vam se prikazati uputstvo kako da dodete do odredišta, kilometraža, potrebno vreme i cena. Sve to možete odštampati ili sacuvati na google nalogu.


Lassi

Нема коментара:

Постави коментар