четвртак, 20. март 2014.

Grad Larisa

Grad Larisa


 

Na reci Pinejos, pored glavnog auto puta Solun – Atina, nalazi se grad Larisa. Na starogrčkom reč „Larisa“ znači uporište, tvrđava, a po legendi Nimfa zvana Larisa bila je ćerka praoca grčkog plemena Pelazga, koji su prvi poznati stanovnici ovih prostora.


Najstariji tragovi govore da je ovo mesto bilo naseljeno još u petom veku pre nove ere, od strane plemena Pelazgi.

Vladari prostora su se smenjivali kroz istoriju, od Atine, antičke Makedonije, rimljana, Bugarske, Srbije i Otomana, 1881. godine konačno pripada Grčkoj.


Regija Larisa je centar Grčke poljoprivrede, pa tako i grad Larisa je jedan od centara prehrambene industrije.

U gradu Larisa živi više od polovine stanovništva regije, tako da zvanično grad ima više od 130 000 stanovnika, i time zauzima sedmo mesto među gradovima u Grčkoj.

Mapu možete pogledati OVDE


ikonica-mapaKlikom na ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu mape,otvara se prozor sa opcijama promena tipa mape koji želite. Na mestu koje ste tražili, pored naziva stoji link „Directions“. Klikom na taj link otvara se prozor u koji možete uneti destinaciju gde se nalazite, a onda ce vam se prikazati uputstvo kako da dodete do odredišta, kilometraža, potrebno vreme i cena. Sve to možete odštampati ili sacuvati na google nalogu.


Grad Larisa

Нема коментара:

Постави коментар