среда, 13. новембар 2013.

Crvena plaža (Red beach)

Crvena plaža


 






Crvena plaža tzv. Red beach je jedna od najpopularnijih plaža na Santoriniju. Svoju jedinstvenu crvenu boju je dobila zbog crvenih stenovitih stena i litica koji je okružuju, kao i crvenkastom pesku na obali.


Plaža: crveni pesak, stene, šljunak


Kako doći do plaže:


Ovu plažu možete posetiti autobusom iz koji vozi iz Tire, pa zatim krenite u laganu šetnju do same plaže, ili možete uzeti vodeni taksi i otići čak malo dalje na drugu crvenu plažu na kojoj je manja gužva.


Autobus za Akrotiri (za Red beach) iz Tire košta oko 2 eur u jednom pravcu. Odatle je najbolje da prošetate nekih desetak minuta do plaže jer vožnja brod – taksijem je 5 eur u jednom pravcu i traje samo minut.


Plaža je uređena i na njoj postoje ležaljke sa suncobranima koje se iznajmljuju.

Mapu možete pogledati OVDE


ikonica-mapaKlikom na ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu mape,otvara se prozor sa opcijama promena tipa mape koji želite. Na mestu koje ste tražili, pored naziva stoji link „Directions“. Klikom na taj link otvara se prozor u koji možete uneti destinaciju gde se nalazite, a onda ce vam se prikazati uputstvo kako da dodete do odredišta, kilometraža, potrebno vreme i cena. Sve to možete odštampati ili sacuvati na google nalogu.


Crvena plaža (Red beach)

Нема коментара:

Постави коментар