четвртак, 7. новембар 2013.

Paralija

Paralija

Lokacija: Paralija se nalazi na 70km od Soluna odnosno, 7 km od gradića Katerini, trgovačkog centra ove regije. Od Beograda je udaljena oko 660 km. Ukupna vožnja sa pauzima, auto putem kroz Makedoniju traje oko 7 -8 sati. Iz Paralije do Soluna imate oko 50 minuta vožnje.


Paraliju karakterišu je dugačke peščane plaže sa puno sadržaja, ogroman broj kafića i restorana i veoma bogat noćni život. U centru grada plaža je uža, dok se na izlazima iz mesta plaža širi, gde je manja gužva.

Glavni trg sa crkvom na plaži je centar mesta i uglavnom se uzima kao orijentir za sve ostale objekte i razdaljine.


Ono što karakteriše mesto je veliki broj prodavnica krzna i kožne galanterije koje nude svoju robu po vrlo povoljnim cenama. Ostale prodavnice suvenira,taverne, giros, poslastičarnice, mozete naći na svakom koraku.

Paralija ima dosta diskoteka, kafića, noćni život je dosta bogat. Zbog toga je vrlo popularna kod mladje populacije. Za sve koji žele mirniji odmor, sa manje gužve, Paralija nije dobar izbor.

Celu Olimpsku regiju karekterišu sudar banjske i mediteranske klime, toplo more, prijatne noći, što je osnovni uslov za prijatan odmor.


Izleti:

obilazak i šoping u Solunu i waterland

poseta Meteorima

grčko veče

ekskurzija do Skiatosa

ekskurzija do Atine

treking do Olimpa i Litohora

krstarenje Solunskim zalivom



Paralija

Нема коментара:

Постави коментар