петак, 8. новембар 2013.

Jerapetra

Jerapetra


Jerapetra je jedino značajnije mesto na južnoj, teško pristupačnoj obali Krita, na Sredozemnom moru. U njemu živi oko 23.000 stanovnika. Često ga nazivaju i “nevestom Libijskog mora”

Grad se deli na stari i novi deo. Stari deo je tipičan meditanski sa uzanim i krivudavim ulicama, kamenim kućama, malim trgovima, pa je stoga turistički i atraktivniji. U starom delu se nalaze sve važne gradske crkve, ostaci đžamija, gradski muzej i kuća Napoleona.


Na jugoistoku Krita ima predivnih plaža. Plaže se protežu između Jerapatra i kompletnog jugoistočnog dela ostrva (Xerokampos, Kato Zakros) Neki plaže su više popularne zbog turističke koncentracije (kao Makrigialos i Analipsi), ali većina od njih su vrlo mirne i puste. Zbog svoje zabačenosti ovde postoji veliki broj dobrih naturističkih plaža, kaošto su duge plaže u Kalo Nero, plaže na Ferma, delovi Xerokampos plaže i nekoliko drugih manjih privatnih plaža.


Glavni grad Jerapetra ima duge i peščane plaže koja se proteže kilometrima, a nakon toga postoji nekoliko imenovanih i neimenovanih plažama kao što su Agia Fotia, Ferma, Kalo Nero, Mavros Kolimbos, Goudouras, Asprolithos, Makrigialos i Analipsi. Na jugoistoku je verovatno najviše netaknute prirode Krita, tako da je najbolja opcija za ljude koji žele da se izoluju.


 

Mapu možete pogledati OVDE


ikonica-mapaKlikom na ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu mape,otvara se prozor sa opcijama promena tipa mape koji želite. Na mestu koje ste tražili, pored naziva stoji link „Directions“. Klikom na taj link otvara se prozor u koji možete uneti destinaciju gde se nalazite, a onda ce vam se prikazati uputstvo kako da dodete do odredišta, kilometraža, potrebno vreme i cena. Sve to možete odštampati ili sacuvati na google nalogu.


Jerapetra

Нема коментара:

Постави коментар