четвртак, 14. новембар 2013.

Melisani jezero

Melisani jezero


Melisani jezero se nalazi u pećini Melisani na grčkom ostrvu Kefalonija. Iako, ovo grčko ostrvo obiluje neverovatnim egzotičnim plažama, Melisani jezero je najposećenije turističko mesto Kefalonije. Protok vode počinje od Katavothres, sa zapadne strane Kefalonije kroz jezero, i uliva se u more na istočnoj strani ostrva.


Spoljašnji deo pećine je okružen šumama a unutrašnjost je ispunjena magičnom lepotom. U kamenoj pećini se nalazi kristalno bistra tirkizna voda.Da bi ste se spustili do jezera morate da savladate 100 stepenica i da obučete patike jer je pod klizav. Ne preporučuje se starijim osobama, invalidima..

U grčkoj mitologiji Melisani je poznata kao Pećina nimfa. Ima dve velike rupe i ostrvo u sredini. Kroz jednu rupu ulazi svetlost u pećinu što vodi daje kristalno čistu boju vode tako da brodići koji se nalaze na vodi izgledaju kao da lebde.

Ulaz u jezero se naplaćuje 5 eura za odrasle i 2,5 eura za decu. Na dnu stepenica vas čekaju čamci koji vas mogu voziti po jezeru ali to nije uključeno u cenu ulaznice.



Melisani jezero

Нема коментара:

Постави коментар